Sta je samen met je medewerkers/collega's in voor het voorbereiden, klaarmaken en serververen van verzorgende maaltijd aan de klanten en dit op een efficiënte manier.
Draag je, naast het geven van suggesties om de algemene werking van het restaurant te verbeteren, ook bij tot een goede afwisseling van maaltijden: samenstellen van dagelijkse menu's en keuze van speciale maaltijden.
Bestaat je takenpakket uit het correct en zorgvuldig omgaan met machines, werktuigen en materiaal en het schoonmaken, opruimen en onderhouden van de geldende voorschriften.
Sta je in voor de voorraad en de aanvragen van bestellingen en geef je deze correct door aan de keukenchef en deze vervang je deze bij afwezigheid. Door zich continue bij te scholen en het bezoeken van vakbeurzen blijf je up-to-date!
Je staat in voor alle bereidingen in de keuken en voor de planning en organisatie van alle keukenwerkzaamheden: mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten.
Je werkt alleen of je hebt één of meerdere keukenhelpers of hulpkoks onder je.
Je werft keukenpersoneel aan en leidt deze op. Je beheert alles wat verband houdt met de voedingswaren: aankoop en onderhandelingen met de leveranciers, bevoorrading, opslag en bewaring.
Je controleert de bereidingstechnieken, de presentatie en de hygiëne van de voedingswaren, het onderhoud van de keuken en de installaties.
Je werkt menu's uit, past de recepten aan, berekent de kosten en bepaalt de prijzen.
Soms werk je nieuwe recepten uit. Je kan eveneens verantwoordelijk zijn voor het werkingsbudget van de keuken.
Je werkt in commerciële restauratie, grootkeuken, sociale restauratie, traiteur, centrale en industriele keuken, enz.
Je werkt overwegend rechtstaand. Je staat bloot aan warmte en soms aan koude. Je maakt soms verplaatsingen naar leveranciers. Je past de hygiëne en veiligheidsregels strikt toe en waakt erover dat iedereen dat doet.
Je draagt gepaste kledij, zoals een keukenvest, koksmuts, veiligheidsschoenen.
Je werkuren wisselen van dag tot dag, met of zonder pauze. Je werkt ook op zon- en feestdagen. Drukke en kalmere periodes wisselen af.
Bedrijfsinformatie
Een gerenommeerde zaak in Brugge gekend om grootmoeders keuken. Alle klassiekers kan je hier terugvinden. Ze staan gekend voor authentieke kwaliteit en pure producten voor een betaalbare prijs. Ons team is energiek en gepassioneerd om onze gasten de best mogelijke ervaring te bieden.
Jouw profiel
Wie zoeken we voor de vacature van kok in regio Brugge?
Je hebt bij voorkeur ervaring in de horeca
Je hebt al een aantal jaar relevante ervaring in een vergelijkbare rol
Je bent sociaal en kunt goed samenwerken met een team
Je bent flexibel om in het weekend of tijdens feestdagen te werken
Je bent stressbestendig en praktisch ingesteld
Het naleven van de werkprocedures en de regels voor hygiëne en voedselveiligheid controleren
Menu’s opstellen
De tarieven voor gerechten opstellen
De bereiding van de gerechten superviseren
Het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren
Aanbod
Wat bieden we voor de vacature van kok in regio Brugge?
Je werkt 38u
Je werkt in hartje Brugge
Ecocheques
Je bent beschikbaar vanaf 11u tot sluit
Vrije dag in onderling akkoord te bespreken, je werkt altijd vrijdag zaterdag en zondag
Een toffe werksfeer
Na een geslaagde periode via Accent kan je je vast contract in handen nemen